Patru elevi ai Liceului de Arte “Sigismund Toduţa” din Deva au fost recompensați cu diplome și premii la prima ediție a Festivalului “Prietenii muzicii”, organizat la Timișoara de Fundaţia Culturală “PRO PIANO-România”.

La concursul din capitala Banatului au participat 94 de elevi pianişti din Timişoara, Arad, Lugoj, Reşiţa, Oraviţa, Turnu-Severin, Petroşani şi Deva.

Liceul “Sigismund Toduţa”din Deva a fost reprezentat de patru elevi: Bălan Sebastian, cls. a III-a, Logojan Mircea, cls. a IX-a, Negrea Drucan Daniel Răzvan, cls. a VI-a și Ruszuly Răzvan, cls. a VI-a.

În anul 1997, cu ajutorul unei finanțări PHARE,Culturală “ PRO PIANO-România” a reușit să inițieze un proiect de importanță națională și internațională: Concursul International “Pro Piano Romania”, cu o frecvență anuală ( în a doua jumătate a lunii iunie). Concursul este destinat tinerilor pianiști (6-30 ani) și s-a bucurat încă de la început de un mare interes. În anul 2016 se desfășoară ediția a XX-a. Pe lângă acest proiect, Fundația a inițiat și Festivalul “Prietenii Muzicii”, proiect de anvergură, cu defășurare impresionantă, în cele mai importante centre culturale ale țării: București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara. Beneficiarii sunt tinerii care studiază pianul fie în învățământul de stat, fie în cel particular , inclusiv la Palatele  Copiilor, Cluburi, etc. Dacă în alte mari orașe, au avut loc deja mai multe ediții ale acestui festival, Timișoara este abia la prima ediție.

Rezultatele obținute de elevii din Deva onorează școala și pe profesorii îndrumători. Astfel, Bălan Sebastian, cls. a III-a( prof. Doina Ona) a obținut Diplomă de Excelenţă şi Premiul Special al juriului pentru interpretarea unei lucrări din repertoriul pianistic românesc, Logojan Mircea, cls. a IX-a (prof. Doina Ona) a obținut Diplomă de Excelenţă şi Premiul Special al juriului pentru interpretarea unei lucrări de J.S.Bach, Negrea Drucan Daniel Răzvan, cls. a VI-a ( prof. Doina Ona) a obținut Diplomă de Excelenţă, iar Ruszuly Răzvan, cls. a VI-a ( prof. Cristina Popa-Morait) a obținut și el o Diplomă de Merit

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.