Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Timişoara –  care are arondate județele Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş – începe o amplă acțiune de recuperare a sumelor stabilite prin hotărâri definitive ale instanţelor de judecată, prin executări silite. La nivelul zonei de vest, finanţele publice au de recuperat 546.685.464 de lei, care provin din 1.200 de dosare.

Lucian Heiuş, directorul DGRFP Timişoara, a declarat într-o conferinţă de presă că de recuperarea banilor se vor ocupa inspectorii Serviciului de executări silite din cadrul Direcţiei, înfiinţat la 1 ianuarie 2016. Heiuș susține că în anul 2015 instituția pe care o conduce a încasat 8,23 miliarde de lei, cu toate că planul propus a fost iniţial de 7,72 miliarde de lei, din care 7,5 miliarde de lei au fost încasate de către structurile administraţiilor judeţene şi 734 milioane de lei, de către structurile Direcţiei Regionale Vamale.

„Angajaţii serviciului de executări silite nu se vor mai ocupa de altceva, ci vor alerga în cele patru judeţe arondate, Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş, vor identifica unde sunt şi alte bunuri, vor colabora şi cu celelalte Servicii din celelalte regiuni, pentru că toţi aceşti oameni au bunuri împrăştiate în toată ţara, poate chiar şi în străinătate”, a afirmat Lucian Heiuş.

Printre cei amintiţi de Lucian Heiuş este şi Ovidiu Tender, cu aproape 184.791.000 de lei, la care se vor mai adăuga sume accesorii, dar şi Marian Iancu, cu 683 milioane de lei. De recuperarea banilor de la aceștia se ocupă însă structurile centrale de la București.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.