Muzeul Banatului organizează vineri, 25 martie, cea de-a patra ediție a Simpozionului „Traian Vuia: Pionier al aviației mondiale”, marcând aniversarea a 110 ani de la primul zbor autopropulsat al lui Traian Vuia cu un aparat mai greu decât aerul.

Simpozionul este organizat cu începere de la ora 10:00, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, în prezențagen. lt. (r) Dumitru Prunariu. Se marchează astfel 110 ani de la primul zbor autopropulsat al lui Traian Vuia cu un aparat mai greu decât aerul, în 18 martie 1906, la Montesson, lângă Paris.

Evenimentul va fi urmat de vizitarea expoziției de pictură ZBORUL, realizată de studenții Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara. Cu începere de la ora 16.30, în Aula Magna a Universității de Vest Timișoara vor fi susținute prelegeri de către gen. lt. (r) Dumitru Prunariu, lt. col. (r) Cornelia Prioteasa și prof. univ. dr. Radu Homescu.

Manifestarea ştiinţifică este organizată de Muzeul Banatului Timișoara, în colaborare cu Universitatea de Vest Timișoara, Primăria comunei Traian Vuia şi Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii, filiala Timişoara, sub egida Consiliului Judeţean Timiş.

Sesiunea de comunicări va avea loc sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 10.00, la Punctul muzeal dedicat inventatorului român din localitatea Traian Vuia – a informat Muzeul Banatului Timişoara.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.