Bâlbâieli și scuze tardive, asta au avut parte hunedorenii din 11 localități, inclusiv din municipiul Deva, după ce operatorul local de apă, compania ApaProd Deva, a anunțat într-un comunicat postat pe pagina proprie de internet că sistează furnizarea apei reci pentru că nu mai este potabilă.

Anunțul companiei vine după ce localnici din mai multe zone au reclamat pe rețelele de socializare încă de ieri seară că apa de la robinete are un miros oribil și este plină de impurități. Dacă în municipiul Deva furnizarea apei reci a fost sistată cu totul, în schimb, în localitățile Călan, Călan Orașul Nou, Batiz, Băcia, Tâmpa, Simeria, Simeria Veche, Mintia, Vețel și Herepeia apa curge încă la robinete și mulți dintre localnici nu știu că ea nu mai este bună de băut.

Reprezentanții ApaProd au declarat presei că nu se știe cu exactitate care sunt cauzele care au făcut ca apa de pe rețelele de distribuție să fie tulbure, dar lucrează la remedierea problemei, fără însă a putea să precizeze când se va relua alimentarea cu apă.

”Problemele au fost sesizate din cursul nopții. S-a decis oprirea apei reci pentru că nu se încadrează în valorile normale de potabilitate. S-a înregistrat turbiditate la conducta principală de aducţiune ce vine de la staţia de tratare Sântămărie Orlea. Se lucrează în acest moment pentru soluţionarea problemei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a SC Apa Prod SA Deva, Andreea Morogan.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara au declarat la rândul lor presei că nu s-a respectat legislația, iar instituția a fost informată abia vineri printr-un simplu e-mail trimis de către cei de la ApaProd că parametrii de potabilitate nu sunt în valorile normale. Din acest motiv a fost declanșat un control al DSP Hunedoara la operatorul de apă.

ApaProd Deva implementează de mai multă vreme un amplu proiect finanțat din fonduri europene, proiect prin care se dorește modernizarea rețelelor de alimentare cu apă din câteva zeci de localități hunedorene. Valoarea totală a Proiectului, fără TVA, este de 469.305.737 lei.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.