Mai mult de 200 de gospodării au fost inundate sâmbătă seara în satul arădean Nadăș, după ce două poduri au fost colmatate de viiturile puternice și astfel au permis acumularea apei în cantități foarte mari în zonă.

Ploaia a făcut ravagii în satul arădean Nadăș unde, sâmbătă seara, acționau peste 40 de pompieri de la ISU Arad.

”După ce au lucrat toată noaptea, pompierii militari au acționat în prima parte a zilei de duminică pentru evacuarea apei din locuințele, curțile și de pe grădinile inundate. La acțiune au participat 4 ofițeri și 12 subofițeri cu 2 autocamioane și 3 motopompe din cadrul Detașamentului Arad al ISUJ Arad și, de asemenea, 10 subofițeri cu 3 motopompe din cadrul Stației de Intervenție Ineu a ISUJ Arad”, a declarat căpitan George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, citat de Agerpres.

Intervenția pompierilor a fost îngreunată de faptul că apa a inundat și drumul de acces spre sat, astfel că astfel că pompierii nu au putut intra cu autospecialele. S-a reușit totuși accesul cu un camion cu care au transportat motopompele necesare la evacuarea apei din casele și curțile nădășenilor.

George Pleșca a mai spus că, pentru a suplini lipsa apei potabile cauzată de inundarea fântânilor din Nadăș, în sprijinul locuitorilor sunt așteptate să ajungă două stații de potabilizare a apei, de la ISUJ Timiș și ISUJ Hunedoara. De asemenea în sprijinul locuitorilor a venit și o grupă de jandarmi din cadrul IJJ Arad.

Duminică de la ora 15,00, județul Arad a intrat din nou sub cod galben de ploi și furtuni, avertismentul urmând să fie valabil până luni seară.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.