Compania Continental intră cu o nouă firmă pe piaţa din România, odată cu deschiderea unui birou al producătorului de soluţii tehnologice Elektrobit la Timişoara.

Pe lângă biroul din România, Elektrobit, deţinut integral de Continental, va deschide unul şi în Bangalore, India. Cele două noi locaţii vor angaja împreună 80 de ingineri software, a anunţat luni Continental.

Elektrobit furnizează în prezent producătorilor şi distribuitorilor de automobile soluţii software şi servicii într-un spectru larg de domenii, care includ asistenţă la condus, de navigaţie, de infotainment, maşini conectate între ele şi infrastructură auto. Soluţiile Autosar, compatibile pentru unităţile de control electronic (ECU), cuprind software-ul de bază, sisteme de operare, sisteme de configurare, soluţii de siguranţă, testare şi servicii de integrare.

Birourile din India şi România se vor concentra pe consolidarea portofoliului de software, soluţii şi servicii Elektrobit Autosar pentru a îndeplini cerinţele din ce în ce mai complexe ale pieţei.

“Constructorii auto cer caracteristici şi o conectivitate mai sofisticate pentru maşinile lor, fără a sacrifica securitatea acestora. De aceea, Elektrobit şi-a făcut o prioritate din extinderea activităţile în domeniul soluţiilor avansate ECU”, a declarat Alexander Kocher, preşedinte şi director general Elektrobit.

Extinderea este cea mai recentă mişcare în strategia Elektrobit cu scopul de a crea o reţea globală de specialitate, orientată spre toţi clienţii, cu birouri internaţionale de dezvoltare aflate într-o strânsă legătură.

Grupul Continental are centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi unităţi de producţie în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei.

În total, în perioada 1999-2015, Continental a investit 1,1 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate local, iar compania deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.