Dacă la prima ediție s-au înscris aproape 1700 de alergători, în acest an nu mai puțin de 2500 de persoane vor alerga la cele cinci curse de la Timotion, sâmbătă 23 aprilie. Organizatorii și-au propus pentru acestă a doua ediție  să scoată in strada începători de orice vârstă și copii cu părinți, părinți cu bebeluși, persoane în fotoliu rulant și cei pasionați de role, persoane puțin antrenate și persoane care se antrenează constant, făcând astfel din Timotion o sărbătoare a comunității.

Prima ediție Timotion – Timișoara se mișcă din anul 2015 a scos în stradă aproape 1700 de alergători si susținători pentru a se bucura de alergare alături de cei apropiați: prieteni, familie, comunitate. Din fondurile strânse au fost finanțate 11 proiecte comunitare,  gest prin care timișorenii au conștientizat că nevoile unui grup social sunt nevoile tuturor. La fel se va întâmpla și în acest an, toți banii obținuți de la participanți și sponsori urmând a fi direcționați pentru susținerea unor proiecte. Timotion – Timișoara se mișcă! a reușit să genereze în acest an o colectare de fonduri masivă pentru 16 proiecte ale unor ONG-uri locale. Datorită taxelor de participare plătite, datorită celor 62 de campioni care au adunat și alte donații ale sponsorilor s-au strâns până acum aproape 170.000 de lei. Toți cei care vor să se alăture scopului caritabil al Timotion mai pot face donații până în 10 mai 2016.

“Timotion va fi anul acesta o mare sărbătoare pentru oraș. Am pregătit un program pentru întreaga zi. Începem dimineața cu cele cinci curse de alergare, în mijlocul zilei va avea loc festivitatea de premiere, urmând ca până seara să aibă loc concerte susținute de trupe din Timișoara”, a spus Cristina Potra-Mureșan, coordonarea evenimentului.

Organizatorii, Club Sportiv Asociația Alergotura, invită cât mai mulți timișoreni pentru a-i susține pe alergători și pentru a le oferi acestora încurajări pe traseele de alergare.

Sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 10 și până după-amiază, în Parcul Rozelor vor avea loc ateliere pentru copii și diverse activități pentru public de toate vârstele, printre care muzică, dans, jam session. Reprezentanți ai celor 16 ONG-uri pentru care se strâng fonduri vor fi prezenți pentru a povesti despre proiectele lor și cât sunt ele de importante pentru beneficiari.

Program Timotion, sâmbătă, 23 aprilie:

09:00 – Deschidere eveniment şi încălzire
09:30 – Start Semimaratonul Flex (22 km) și Crosul Visma (6 km)
10:15 – Start Crosul MGI Coutier (2 km)
11:30 – Start Cursa Rotary „Distracție pe roți” (1 km)
11:45 – Start Cursa Flexik pentru familii cu copii (inclusiv bebeluși în cărucior sau sistem de purtare)
13:00-14:00 – Festivitate de premiere.

Programul sportiv va continua cu programul artistic de pe scena din Parcul Rozelor:
14:00 The Weekend Band
15:00 Marion Krautner
15:45 Cocktail Acoustic
16:30 The Skywalkers
17:05 Concret
18:55 Rock Abil
19:50 Phaser
20:55 Melting Dice
22:00 Sonatic

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.