În perioada 5-7 mai 2016 va avea loc la Deva cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului-concurs internaţional de muzică instrumentală, canto şi arte vizuale, organizat de Liceul de Arte ”Sigismund Toduţă” – Deva în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”-Deva şi Teatrul de Artă-Deva.

Începând cu acest an, concursul este inclus în calendarul concursurilor regionale şi interjudeţene recunoscute de ministerul de resort.

Având prestigiul unei competiţii serioase şi ofertante – concursul adresându-se elevilor începând cu clasa pregătitoare şi până la nivelul studenţilor masteranzi – participanţii de anul acesta au atins un număr-record : peste 300 la secţiunea muzică şi peste 100 la arte vizuale, din ţară şi de peste hotare.

Juriul concursului are în componenţa sa cadre didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar de specialitate. La secţiunea muzică preşedintele juriului va fi conf. dr.CRISTIAN  BENCE-MUKAcademia de Muzică Cluj-Napoca, absolvent al Liceului de Arte devean, iar la secţiunea arte vizuale preşedintele juriului va fi prof.dr. FELEKY  KAROLY Universitatea de Arte şi Design Cluj – Napoca.

Deschiderea festivă a concursului va avea loc joi, 5 mai 2016 la Teatrul de Arte din Deva, după care concursul se va desfăşura în zilele de 5 şi 6 mai pe secţiuni, astfel : pian la Teatrul de Arte Deva, vioară, corzi grave, suflat şi canto la Liceul de Arte « Sigismund Toduţă », str. C.Porumbescu, nr.1, jurizarea lucrărilor de arte vizuale la Galeriile de Artă Deva.

Vernisajul lucrărilor de arte vizuale premiate va avea loc sâmbătă, 7 mai, ora 11.00 la Teatrul de Artă Deva, urmat de Gala laureaţilor şi festivitatea de premiere care va începe la ora 11.30.

Festivalul se va încheia Sâmbătă, 7 mai cu Concertul extraordinar al Filarmonicii din Oradea, sub bagheta dirijorului Romeo Râmbu şi va avea loc la Teatrul de Artă Deva începând cu ora 18.00.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.