Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 10 mai 2016, ora 1100, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, un eveniment cultural prilejuit de lansarea noului volum al scriitorului-actor Edy Moțățăianu: „Hiperboreea. Ținutul Uitat. Sezonul I: Răzbunarea Ursitoarei. Și totul va fi altfel…”.

Edy Moțățăianu s-a născut la Craiova, dar este stabilit în Deva de la vârsta de șase ani, alături de părinții săi, cunoscuți artiști ai Teatrului de Revistă din acea vreme. De aceea, a fost de mic copil familiarizat cu universul fascinant al scenei, cu teatrul și personajele sale. Iubitor de literatură, cu o imaginație bogată, a vădit talent literar încă din anii școlii. Pasionat de literatura pentru copii, de lumea basmelor și a feeriei, Edy Moțățăianu a oferit, de-a lungul anilor, o serie de cărți dedicate celor mai tineri cititori. Pe lângă pasiunea pentru scris, Edy Moțățăianu este și animatorul trupei de teatru „Cu Moț… în Frunte” care, de fiecare dată, își încântă publicul cu verva și talentul de care dă dovadă.

Volumul care se va lansa este o invitație în lumea plină de mister a legendelor și basmelor de sorginte autohtonă, cu rădăcini în legendele geto-dacilor. Capitole precum „Scorpia şi Dordebine”, „Porunca lui Gebeleizis”, „Axa Lumii”, „Doina și Pasărea Măiastră”, „Făt Frumos, Ileana Cosânzeana și Iana Sânziana”, „Vasiliscul”, „Statu Palmă Barbă Cot și Spiridușii”, „Mândra Zână a Florilor şi… Luceafărul din Zori”, „Mărţişor, „Dragobete şi Dordebine sau Umbra”, „Semnul Cel Fără De Înţeles și Răzbunarea Ursitoarei” dovedesc interesul și pasiunea autorului pentru lumea plină de mister a personajelor românești de legendă.

Concepția volumului este originală, este un dialog purtat cu un interlocutor – copil, fiica autorului, care pune întrebări, îl întrerupe pe narator și cere în permanență lămuriri legate de cele întâmplate în poveste, de personajele ale căror fapte le urmărește cu sufletul la gură.

Acest eveniment va cuprinde și un moment artistic susținut de Asociația „Terra Dacica Aeterna” și de trupa „Cu Moț…în Frunte”.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.