Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 12 mai 2016, ora 1700, la Sala de Lectură a instituției, o întâlnire cu prozatorul Dumitru Hurubă care, cu acest prilej, își va lansa romanul „La bodega Tri scheleți” și volumul de proze „…da’ cine-a zis că suntem normali?”, apărute în acest an la Editura Limes din Cluj-Napoca.  

Scriitorul Dumitru Hurubă este unul dintre reprezentanții cei mai viguroși ai literaturii hunedorene și ai literaturii române post-decembriste. Colaborările constante la principalele reviste literare din țară, cele peste 30 de volume scrise pun în lumină cu deosebită pregnanță un talentat autor de proză umoristică pe linia marilor umoriști români de la care se revendică.

Dincolo de perfecta stăpânire a mijloacelor de expresie, a tehnicilor literare, a prozei, Dumitru Hurubă este un fin și atent observator al mediului social, politic, cultural de după 1990, un creator de tipologii și personaje emblematice pentru aceste ultime două decenii trăite de societatea românească. Calitățile de prozator și umorist ale lui Dumitru Hurubă au fost apreciate de publicul larg care gustă stilul scriitorului, umorul lui savuros, comicul de limbaj și de situație care fac deliciul tuturor textelor semnate de el.

Cele două volume care se lansează continuă aceeași linie a observației reci, atente și pătrunzătoare a personajelor principale, a mediului în care acestea se mișcă, în final rezultând un tablou extrem de viu al societății românești contemporane.

Scrise cu nerv, cu un umor sănătos și robust, cu o artă a dialogului caracterizată de naturalețe și spontaneitate, recentele cărți ale lui Dumitru Hurubă ne dezvăluie același talent, aceeași forță epică și, în final, același talent literar cu care autorul și-a obișnuit admiratorii.

Cu prilejul acestei lansări, scriitorul Dumitru Hurubă va dialoga cu iubitorii de literatură și va susține o sesiune de autografe.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.