Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad a devenit, marți, partener oficial în cadrul proiectului ”ReStart” – pentru susținerea unui jurnalism de calitate, inițiat de Sindicatul Român al Jurnaliștilor ”MediaSind”.

Acordul de parteneriat a fost semnat de prof.univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV Arad și, respectiv, Cristi Godinac, președintele Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind. Cristi Godinac a precizat că proiectul ‘ReStart’ a fost lansat de SJR ‘MediaSind’, în data de 3 mai a.c., cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, fiind inspirat de conceptul The Ethical Journalism Initiative (ethicaljournalisminitiative.org/en), promovat de Federația Internațională a Jurnaliștilor.

”Proiectul se adresează studenților din universitățile românești ce vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate și urmărește ca studenții să intre în contact nemijlocit cu exigențele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activități redacționale, prin redactarea de știri sau realizarea de fotografii ori materiale video”, a detaliat Cristi Godinac, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, studenții care vor fi selectați să participe la proiect vor primi legitimații de voluntari ai agentiei naționale  de presă, AGERPRES, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video vor fi postate pe site-ul www.mediasind.ro, pe site-urile partenerilor naționali/internaționali, pe site-urile universităților participante și vor fi promovate în presă.

”Universitatea noastră a fost deosebit de onorată pentru faptul că a fost invitată să fie parteneră în acest proiect, mai ales că avem în cadrul universității și o Facultate de jurnalism, în cadrul căreia învață mulți studenți talentați, care și-ar putea aduce aportul la susținerea unui jurnalism de calitate, în primul rând în Arad. Am convingerea că proiectul va constitui un succes și sper ca măcar o parte dintre studenții care se vor implica în acest proiect să devină, într-un viitor cât mai apropiat, jurnaliști foarte buni”, a declarat la rândul său, prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ din Arad a fost înființată în anul 1990 și reprezintă “o instituție cu o misiune asumată pe educație și cercetare științifică, în spiritul idealului european al unei societăți, centrată pe cunoaștere, o universitate a mileniului al treilea”.

Universitățile și instituțiile de presă care doresc să se alăture proiectului ce se va desfășura timp de un an, în perioada 3 mai 2016 — 3 mai 2017, pot scrie SJR MediSind pe adresa de mail: restart @ mediasind.ro, până la data de 1 iunie 2016.

Sursa: Agepres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.