Gigantul Continental a transmis miercuri un semnal clar pieței românești în privința determinării de a continua investițiile și de a crea noi locuri de muncă. Fabrica de la Timișoara îşi măreşte suprafața cu peste 7000 mp, după o investiție de peste 12 milioane de euro. La nivelul tuturor fabricilor din România, Continental și-a propus ca, în 2016, să crească numărul de angajați cu cel puțin 1000 de persoane.  

Startul construcției de la Timișoara a fost dat miercuri, 25 mai, iar lucrările vor fi gata până la finalul anului. După terminarea lucrărilor, fabrica de componente electronice Continental din capitala Banatului va dispune de o suprafaţă de peste 21.000 mp.

„Obiectivul nostru este ca până la finalul acestui an să încheiem lucrările de construcţie ale extensiei astfel încât să putem să onorăm comenzile clienţilor nostri. Ca urmare a acestei investiţii vor rezulta peste 7000 m2 de spaţii destinate birourilor, depozitării, respectiv zonelor sociale cum sunt vestiarele, bucătăriile şi spațiile sanitare”, a declarat directorul fabricii, Franciscoxavier Pujol.

La rândul său, Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental România, a declarat că: „dorim în acest an să creştem cu peste 1000 de noi angajaţi pe partea de cercetare şi dezvoltare şi în producţie. Investiţia e un pas important atât pentru locaţie, cât şi pentru Continental pentru a face posibilă această creştere. Lucrăm împreună şi e normal să creştem împreună“, a explicat Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental România.

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent peste 212.000 de angajaţi în 55 de ţări.

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1.130 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi și își va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.