Rețeaua de sănătate Regina Maria a anunțat preluarea centrelor medicale Dr. Grigoraș din Timișoara, consolidându-și astfel prezența pe piața de profil din vestul țării. 

Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost făcute publice, însă se știe că cei de la Regina Maria aveau un buget mare pentru investiții, atât pentru achiziții, cât și pentru clinici noi. Regina Maria a investit anul trecut șase milioane euro, inclusiv în deschiderea de locații noi cum este și cea de la Timișoara – una dintre cele mai mari ale rețelei de sănătate.

„Chiar dacă am intrat mai târziu pe această piață, Timișoara este un oraș-cheie pentru noi. Tocmai de aceea, ne bucurăm să ne consolidăm amprenta locală și să avem o prezență geografică semnificativă la doar câteva luni de la deschiderea primei clinici Regina Maria din Timișoara. Serviciile noastre medicale au acum o acoperire completă, atât prin intermediul clinicii noastre din Iulius Mall, cât și datorită celor trei clinici noi, poziționate în centrul orașului, dar și în Lugoj. Ne dorim să avem un impact local real și să devenim un partener de încredere pentru companiile locale, iar alături de echipa Centrului Medical Dr. Grigoraș, ne propunem să fim furnizorul preferat de servicii medicale al bănățenilor. Apreciem foarte mult echipa C.M. Dr. Grigoraș, cu care împărtășim o strategie și valori comune: calitatea serviciilor, extinderea continuă a gamei medicale, creșterea portofoliului de pachete de prevenție și tratament destinate clienților persoane juridice.”, a declarat Fady Chreih, Directorul General al Rețelei de sănătate Regina Maria.

Cu o cifră de afaceri de 1,5 milioane euro în 2015, Centrul Medical Dr. Grigoraș are trei sedii, două în Timișoara și unul în Lugoj, o echipă de peste 70 de cadre medicale și gestionează un portofoliu de 21.000 de pacienți.

”Centrul Medical Dr. Grigoraș este unul dintre pionerii sistemului medical privat din Timișoara, fondat din dorința de a alinia piața serviciilor medicale locale la standardele europene de medicină. Am reușit să facem acest lucru și ne-am extins în permanență, atât ca număr de locații, cât și din punct de vedere al gamei de servicii oferite. Proiectele noastre de viitor au vizat dintotdeauna o și mai mare extindere regională, iar acum, alături de Rețeaua de sănătate Regina Maria, avem sprijinul unui partener solid, cu experiență națională și cu o strategie puternică de dezvoltare, care ne va susține în acest demers. În Regina Maria am regăsit un partener la fel de preocupat de calitatea și performanța actului medical, de grija pentru pacient, dar și de atragerea și dezvoltarea celor mai bune echipe medicale.”, a declarat Dr. Magdalena Grigoraș, director general Centrele Medicale Dr. Grigoraș.

Tranzacția din Timișoara reprezintă cea de-a treia achiziție făcută de Rețeaua de sănătate Regina Maria în ultimele două luni, după preluarea Spitalului PONDERAS și a Centrului Medical Helios din Craiova.

Regina Maria ajunge astfel să dețină 29 de locații proprii la nivel național și previzionează o cifră de afaceri pentru acest an ce va depăși pragul de 100 milioane euro. Anul trecut, compania și-a schimbat acționariatul, după ce fondul de investiții Advent și Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, au vândut rețeaua către fondul Mid Europa Partners, în cea mai mare tranzacție din istoria pieței, de 145 milioane euro.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.