Șapte vaporașe, fiecare a câte 50 de locuri, vor intra din această vară în dotarea Regiei Autonome de Transport Timișoara și se vor adăuga celorlalte mijloace de trasport în comun pe care le pot folosi timișorenii. Practic, odată cu lansarea acestor vaporetto, se reia o tradiție a transportului pe Canalul Bega, tradiție întreruptă de mai multe decenii. 

RATT a început deja probele funcţionale ale sistemului de transport public de persoane cu vaporetto pe Bega, iar pentru acest proiect malurile Canalului Bega au fost reabilitate anul trecut, pe o lungime de zece kilometri. Au fost, de asemenea, amenajate nouă stații de acostare, două rampe pentru intervenţii de urgenţă, 14 WC-uri ecologice (28 cabine WC), două pergole, şapte pontoane plutitoare, la care se adaugă podiumurile pe teren şi platformele în consolă, gradenele şi treptele de acces.

Timişoara devine astfel singurul oraş din ţară care are cinci mijloace de transport în comun, respectiv, tramvaie, troleibuze, autobuze, biciclete şi vaporașe. Primăria estimează că peste 15.000 de persoane vor utiliza anual vaporetto, pentru transportul în comun.

Călătorii vor putea urca în ambarcațiuni din nouă stații:

Staţia 1 – mal nord, la stânga de podul Mihai Viteazu

Staţia 2 – mal nord, la dreapta de podul Dacilor

Staţia 3 – mal nord, la dreapta de podul Decebal

Staţia 4 – mal sud, la dreapta de podul Michelangelo

Staţia 5 – mal sud, la stânga de podul Mitropolit Şaguna

Staţia 6 – mal sud, la stânga de podul Traian

Staţia 7 – mal sud, la stânga de podul Ştefan cel Mare

Staţia 8 – mal sud, în dreptul strada Vulturilor (la dreapta de vechiul port)

Staţia 9 – mal sud, la stânga de podul Modoș.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.