Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri, referindu-se la inundațiile din țară, că situația “cea mai sensibilă”, care se află însă în curs de rezolvare, este în localitatea Gătaia din județul Timiș.

raed-arafat“Situația cea mai sensibilă pe care încă o mai avem în curs și este pe cale de finalizare este cea de la Gătaia, unde peste o sută de pompieri intervin cu mijloace din trei județe. Acolo suntem sub incidența de cod roșu care a fost prelungit. Situația, în mare, este sub control”, a afirmat Arafat, într-o conferință de presă.

El a spus că în localitate digul a fost înălțat și astfel s-au limitat efectele inundațiilor.

“Există echipe și personal suficient în cazul în care mai apare ceva”, a mai afirmat secretarul de stat în MAI.

Șeful Inspectorului General pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Flaviu Chiscop, a menționat că miercuri după-amiaza erau în derulare 49 de intervenții.

“Acum 30 de minute, peste 49 de intervenții la solicitare erau în derulare. Aveam în așteptare până la 90 — 100 de solicitări pentru intervenții la inundații”, a spus Chiscop, care a precizat că toate forțele IGSU se află în teren și acționează pentru evacuarea apelor din imobilele inundate.

Inspectorul șef al IGSU București-Ilfov a precizat că se acționează cu peste 80 de motopompe, dintre acestea 50 transportabile și 30 remorcabile, dar și cu autospecialele din dotare.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.