Peste o sută de gospodării sunt afectate de inundațiile ce au avut loc în județul Timiș, cotele apelor râului Bârzava fiind în scădere, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș, sublocotenent Bogdan Mutu.

‘Pe raza râului Bârzava sunt inundate aproximativ o sută de gospodării și se acționează pentru evacuarea apei din acestea. Sunt case, curți și anexe gospodărești’, a afirmat reprezentantul ISU Timiș.

În localitățile Gătaia, Rovinița Mare și Denta pompierii militari interveneau joi pentru evacuarea apei din curți și din anexele gospodărești folosind mai multe motopompe, inclusiv unele de mare capacitate.

Potrivit unei informări a ISU Timiș, în localitatea Gătaia, râul Bârzava este în scădere, ca debit și cote ale apei. Un număr de 14 pompieri, ajutați de 6 motopompe, lucrează la evacuarea apei de pe strada Avram Iancu.

În localitatea Rovinița Mare se intervine cu 14 pompieri militari și cu două pompe de mare capacitate pentru evacuarea apei și protecția unui număr de 7 case.

În Denta au fost mobilizați 23 de pompieri cu 6 motopompe de capacitate pentru evacuarea apei de pe o stradă. La fața locului se află ingineri de la Administrația Bazinală de Apă Banat și reprezentanți ai Primăriei Denta.

‘În Denta, pe strada din sectorul 4, sunt 45 de curți inundate, dar nu a fost afectată nicio casă, apa care a deversat pe stradă provine din canalul Bârzava Veche, care s-a umplut cu apă de pe câmp, în urma producerii unui număr de 3 breșe ieri (miercuri, n.r.) în digul râului Bârzava’, se precizează în comunicatul ISU Timiș.

Din cauza inundațiilor, mai multe persoane s-au deplasat în afara zonei afectate de inundațiile din Denta. Două persoane au fost cazate în școala din localitate.

Sursa foto: ISU TIMIS

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.