Contrabanda cu ţigarete a crescut la 14,2% din piaţă, în luna septembrie, cu aproape două puncte procentuale mai mult decât în perioada similară a anulului trecut, potrivit unui studiu al Companiei de cercetare Novel Research.

Cercetarea de piaţă arată că în regiunile din vestul ţării, s-a înregistrat o scădere semnificativă a produselor provenite din Serbia. În schimb, a crescut puternic contrabanda prin duty-free.

În ţară, ponderea produselor din Republica Moldova a rămas relativ constantă, circa 24%, la fel şi cele din Ucraina, aproximativ 18%.

Traficul ilicit la graniţele din nord-estul ţării a crescut, la fel ca şi contrabanda cu produse tip duty-free provenite din Grecia, via Bulgaria.

Pe de altă parte, piaţa neagră a primit recent o nouă lovitură, în judeţul Hunedoara. Aici, grup format din 32 de persoane a fost condamnat la închisoare, după ce s-a ocupat cu contrabanda de ţigări din statele vecine. Prejudiciul adus statului se ridică la 2, 5 milioane de lei.

Reţeaua infracţională a fost coordonată de o familie de interlopi din Vulcan.

Tribunalul Hunedoara a decis condamnarea membrilor reţelei, la pedepse cu închisoarea de până la cinci ani. Jumătate dintre aceştia au primit închisoare cu suspendare, şi un termen de încercare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.