Echipa României a reușit să obțină medalia de aur la competiţia globală de robotică pentru licee. Echipa RobotX este formată din elevi ai unui colegiu din municipiul Hunedoara şi a învins reprezentantele a peste 160 de ţări.

Elevii din echipa RobotX Hunedoara, de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” au reprezentat România la cea de-a II-a ediţie a competiţiei globale de robotică FIRST Global Competition, care a avut loc în acest sfârşit de săptămână în Mexic. După trei zile de concurs, echipa României – coordonată de profesorul de fizică Mircea Nistor – a câştigat medalia de aur, alături de echipele din Singapore şi Germania.

Unul dintre proiectele echipei din care au făcut parte aproape 20 de elevi din Hunedoara a fost realizarea unui roboţel autonom care poate recunoaşte liniile albe ale unui teren de baschet. El poate aduna mingi pe care apoi le relansează spre un coş situat la un metru şi jumătate înălţime. Robotul numit ”RobotX” a fost realizat de elevi după câteva sute de ore de muncă în laboratorul de fizică al liceului.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.