Timp de 3 zile şi 3 nopţi poveştile medievale prind, viaţa la Sibiu. Acolo a început vineri seara cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Medieval Cetăţi Transilvane. Evenimentul a debutat cu o paradă spectaculoasă, din care au făcut parte de la cavaleri şi domniţe la vrăjitori trubaduri şi aruncători de flăcări.

Mii de sibieni au venit sa vada traditionala parada medievala, în cadrul căreia 300 de tineri, în straie medievale au parcurs traseul Parcul Cetății (Turnul Dulgherilor) – Bulevardul Nicolae Bălcescu și s-au oprit în Piața Mare. Seara a continuat cu un spectacol pirotehnic oferit de Crispus și a fost încheiată de trupa Obscurus Orbis din Letonia.

Publicul s-a putut delecta şi cu minunăţiile expuse pe tarabele cu suveniruri. Iar când a venit vorba de mâncare, şi aromele au fost desprinse parcă din vremuri străvechi.

Cea de-a doua zi de festival îi așteaptă pe vizitatori cu un iarmaroc medieval, grupuri de reconstituire istorică, ateliere interactive și spectacole de teatru pentru copii. De la ora 13:00, Karavana del Sol susține un concert în Piața Mare, iar de la ora 16:00, doritorii pot chiar să ia lecții de duel, dans și vor trece prin probe de îndemânare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.