Şase tineri muzicieni, care studiază în toate colţurile Europei, vor veni în România pentru a împărtăşi experienţa lor cu cei de acasă, în cadrul Turneului naţional “COOLsound”.

Turneu se va desfăşura în perioada 2-10 septembrie pe mai multe scene din ţară, sala Filarmonicii Banatul din Timişoara fiind gazdă a evenimentului în data de 6 septembrie.

“Cei şase tineri studiază la Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrucken şi Bucureşti şi cântă la vioară, violoncel, pian sau orgă. Turneul începe duminică şi va continua până în 10 septembrie, timp în care cei şase tineri instrumentişti vor susţine recitaluri la Alba Iulia, Caracal, Deva, Tecuci, Timişoara, Tulcea şi Bucureşti”, anunţă un comunicat al Filarmonicii Banatul.

Cei şase tineri sunt Mălina Ciobanu (vioară), Izabela Ghergu (violoncel), Cristian Sandrin (pian), Vlad Viţenescu (orgă), Radu Prisada (pian) şi Mircea Dumitrescu (vioară).

După ce vor fi protagonişti ai câte unui recital integral în oraşele menţionate, cu toţii se vor întâlni pe scena Sălii Radio şi a Sălii Mari ARCUB Gabroveni, pe 9 şi 10 septembrie, în două recitaluri cu programe diferite.

Turneul naţional COOLsound se doreşte a fi un gest care întăreşte legătura acestor artişti cu ţara în care s-au născut, care dă posibilitatea publicului de acasă să îi cunoască şi să îi aprecieze, să se bucure de talentul şi de performanţa lor. COOLsound îşi propune să creeze premisa unor întâlniri incitante cu tineri instrumentişti excepţionali care revin să împărtăşească tuturor ce au învăţat dincolo de hotare.

Cei şase artişti au la activ numeroase premii şi trofee naţionale şi internaţionale, dobândite la competiţii de cel mai înalt nivel de performanţă, se mai arată în comunicat.

 

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.