110 elevi cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale de chimie participă, timp de o săptămână, la Tabăra națională de chimie găzduită de Colegiul Național ”Decebal” din Deva.

Cel mai renumit colegiu preuniversitar din județul Hunedoara – Colegiul Național ”Decebal” Deva – este pe parcursul acestei săptămâni gazda celei de-a XIV-a ediții a Taberei naționale de chimie. Evenimentul este organizat de către Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara. În tabără au venit 110 elevi eminenți ai claselor VIII-XII, cu toții fiind premianți ai Olimpiadei naționale de chimie și ai altor concursuri naționale și internaționale.

La Deva, elevii vor participa atât la cursuri teoretice cât și la activități de pregătire practică. Mai mult, ei au fost și în vizite de studiu la câțiva dintre operatorii economici importanți din județ, precum sunt Fares S.A. din Orăștie sau Heidelberg Cement din Chișcădaga.

„În total sunt 110 elevi olimpici naționali la chimie, patru dintre aceștia fiind din județul Hunedoara. Ministerul organizează pentru aceștia o tabără de pregătire în fiecare an. Județul Hunedoara a mai găzduit această tabără și în anul 1991, la Brădățel, dar și la Geoagiu în urmă cu patru ani. Tabăra implică o săptămână de pregătire teoretică și practică. Așadar, până în data de 2 septembrie, elevii vor face pregătire la chimie cu profesori din învățământul universitar, dar și cu cadre didactice din învățământul preuniversitar. Tot pe parcursul săptămânii, elevii au planificate vizite de studiu la Fares Orăștie și Fabrica de Ciment din Chișcădaga. De asemenea, vor vizita Muzeul Aurului de la Brad și Castelul Corvinilor de la Hunedoara”, a  declarat Marin Florin Ilieș, directorul Colegiului Național ”Decebal” Deva.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.