La fel ca în fiecare an, Basilica Papală Maria Radna din județul Arad a fost astăzi locul celui mai mare pelerinaj catolic din vestul României. Peste 25.000 de credincioși din toată ţara, dar şi din străinătate, au venit pentru a sărbători Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică.

Așa cum se întâmplă an de an, credincioșii  au venit de la zeci şi chiar sute de kilometri depărtare, pentru a sărbători Naşterea Maicii Domnului. Sfânta Liturghie pontificală a fost oficiată chiar de către cardinalul bisericii catolice din Ungaria, Eminenţa Sa Cardinal Erdo Peter.

Slujbele speciale au început încă de joi seara şi ţin până sâmbătă seara, fiind oficiate în mai multe limbi, printre care maghiară, bulgară, germană, română și croată. Astăzi, sâmbătă 8 septembrie, Sfânta Liturghie Pontificală a fost oficiată în limbile: română – maghiară – germană, fiind condusă de către Eminenţa Sa Cardinal Erdo Peter. Alături de el au fost E.S. Msgr. Böcskei László – episcop de Oradea Mare şi Episcopul Emerit Msgr E. S. Dr. h. c. Martin Roos.

Cu toat că este o mănăstire catolică, la Maria Radna vin, an de an, credincioși din toate cultele. După ce ascultă slujba, credincioșii culeg din pădurea de stejari din spatele mănăstirii niște muguri asemuiți cu lacrimile Fecioarei Maria, fiind convinși că aceștia îi feresc de boli şi necaz. Tot la Maria Radna există și o icoană a Maicii Domnului, despre care se spune că e făcătoare de minuni. Cu toate că a trecut printr-un puternic incendiu, icoana a scăpat neatinsă. Legenda spune ca cei care se roagă la icoana Maicii Domnului sunt vindecați în mod miraculos de boli.

Atestată documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor. Basilica Papală Maria Radna a fost resfinţită în august 2015, după ce a fost restaurată complet cu fonduri europene, bani de la Guvern şi donaţii ale enoriaşilor.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.