Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Marilen Pirtea, a declarat vineri, după întâlnirea cu învăţătoarele de la Liceul german “Nikolaus Lenau” din Timişoara, care au început anul şcolar cu greva japoneză, că “aceste doamne pot trece chiar şi peste jignire, dar nu pot accepta ca dezvoltarea copiilor să fie pusă sub risc”.

Parlamentarul PNL a avut o întâlnire cu o delegaţie a învăţătorilor de la Liceul “Nikolaus Lenau” din Timişoara, pe tema ordonanţei care menţionează că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, orele de Limba şi literatura română prevăzute în planurile de învăţământ vor fi predate de profesori cu studii superioare de specialitate, nu de către învăţătători.

Pirtea a arătat că noua prevedere presupune că învăţătorii de la aceste clase vor fi înlocuiţi cu cadre didactice externe, cel mai probabil fără competenţe în lucrul cu copiii de vârstă fragedă, în pedagogia specifică învăţământului primar şi preşcolar.

“Este onorabil că luptă în primul rând pentru copiii pe care îi au în grijă. Învăţătoarele înţeleg cel mai bine implicaţiile grave ale măsurii asupra dezvoltării acestor copii. Nu oricine are abilitatea de a lucra cu cei din ciclul primar. Aceste doamne pot trece, la o adică, peste jignirea adusă, însă nu pot accepta ca dezvoltarea optimă a copiilor să fie pusă sub risc”, a spus deputatul Marilen Pirtea, după întâlnirea de vineri.

Potrivit acestuia, Guvernul afectează astfel 52.000 de elevi şi 4.000 de învăţători la nivel naţional, conform calculelor făcute de grevişti, cu un impact psihologic semnificativ asupra copiilor, într-un moment în care sunt foarte vulnerabili. Pe de altă parte, Pirtea a mai punctat faptul că învăţătorul este o autoritate morală pentru familii, copii şi societate, care nu trebuie slăbită.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.