La Deva s-a deschis luni, 17 septembrie, o creșă pentru copiii de etnie maghiară din oraș, însă deja sunt și destui copii români ai căror părinți i-au înscris aici. Instituția funcționează într-un imobil ce aparține Parohiei Reformate și a fost transmis spre folosință gratuită Creșei Deva, pentru o perioadă de șapte ani, în baza unui contract de comodat și a unui protocol de colaborare. 

27 de copiii proveniți atât din familii de etnie maghiară, cât și română  formează prima grupă ce funcționeză la creșa cu predare în limba maghiară din municipiul Deva. Copiii au între 1,5 ani și 3 ani, iar de îngrijirea lor se ocupă 9 persoane, printre care educatori, îngrijitori, un asistent medical și o bucătăreasă.

Creșa Deva este o instituție aflată în subordinea Consiliului Local Deva și dispune de o serie de dotări foarte moderne, cum sunt o sală de clasă, vestiare, cabinet medical, izolator, baie, sală de mese, bucătărie și spațiu de joacă. Părinții care și-au înscris copii aici trebuie să plătească o sumă modică între 1,50 și 3 lei pe zi, în funcție de veniturile familiei. 

Creșa funcționează în imobilul situat pe strada 1 Mai, nr. 2, iar programul  este de luni până vineri, între orele 06:00-18:00. 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.