Începând de astăzi și până duminică, 21 octombrie, Timișoara devine capitala internațională a dansului mondial, odată cu debutul celei de-a șasea ediții a Festivalul Internațional de Dans – Timișoara International Dance Festival. În cadrul festivalului, în perioada 20-21 octombrie, se desfășoară și cea de-a șaptea ediție a Timisoara Open Championship, cu cele doua sectiuni WDSF International Latin si WDSF International Standard, dar și Campionatul Mondial de Dans Sportiv U21 Standard.

Ajuns la cea de-a 6-a ediție,Timișoara International Dance Festival este cel mai mare de acest gen din România, participanții venind de pe trei continente. Spectatorii vor putea să vadă o multitudine de activități. Deschiderea festivalului va avea loc astăzi, 17 octombrie, la ora 17:00, în fața Operei Naționale.

În 20-21 Octombrie 2018, începând cu ora 18:00, în sala Constantin Jude, Magnum Team împreună cu Federația Română de Dans Sportiv și Federația Mondială, organizează Timisoara Open Championship, cu doua sectiuni: WDSF International Latin si WDSF International Standard.

20 octombrie va fi o reala celebrare a dansului de nivel mondial, la Campionatul Mondial de Dans Sportiv U21 Standard. Competiția este una de tip open – deschisă, federațiile de dans sportiv ale fiecarei țări având posibilitatea de a desemna un numar nelimitat de perechi care să participe la acest eveniment. La această categorie sunt așteptate aproximativ 100 de perechi. În urma etapelor de calificare ce se vor desfășura în prima parte a zilei, vor rămâne în fazele semifinalei primele 12 perechi, în finală calificându-se cele mai bune 6 perechi din concurs. Într-un sistem de jurizare cu note acordate după fiecare dans in parte, se va desemna perechea campioană mondială cu vârsta sub 21 de ani, la dansurile standard pentru anul 2018. Participanții înregistrați sunt de pe trei continente, fiind arbitrați de oficiali din Statele Unite, Polonia, Belgia, Italia, Croatia, China, Africa de Sud, Germania, Grecia, Rusia și Suedia.

În paralel cu această competiţie, se va desfăşura concursul ajuns la cea de-a 7-a ediţie, Timisoara Open Championship, la secţiunile Standard şi Latino, care va aduce la start alte zeci de perechi din întreaga lume.

Informații complete despre program și activități se pot afla accesând pagina oficială a evenimentului: http://www.dancefesttm.com/ro/

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.