Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, miercuri, că nu se aştepta ca lupta anticorupţie să fie slăbită, aşa cum s-a întâmplat recent, ca independenţa justiţiei să fie ameninţată şi că va exista riscul politizării selecţiei procurorilor, ceea ce e motiv de mare îngrijorare pentru SUA.

”Nu m-aş fi aşteptat ca lupta anticorupţie să fie slăbită, aşa cum s-a întâmplat recent, ca independenţa justiţiei să fie ameninţată, că va exista un risc şi mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aş fi prezis în urmă cu trei ani. Fără îndoială, ca ambasador american, e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar şi pentru Statele Unite”, a spus ambasadorul Hans Klemm la Memorialul dedicat victimelor de la Clubul #Colectiv, potrivit unui comunicat de presă.

El a rememorat solidaritatea pe care a văzut-o după tragedie, din partea populaţiei şi a ţărilor prietene României, dar şi emoţia generată de hotărârea românilor de a se opune corupţiei.

”Modul în care oamenii din Bucureşti şi din România au reacţionat a fost o sursă de mare inspiraţie, faptul că îi consideră pe aceşti tineri români ca fiind victime ale corupţiei şi că au spus că sunt determinaţi să combată corupţia. Acest lucru a fost susţinut permanent de Statele Unite, iar când mă gândesc în urmă cu trei ani, în momentul aniversării, în presă erau foarte multe articole despre tragedie, despre cei care au murit, dar şi despre supravieţuitori, iar recent am citit un scurt profil al unuia dintre supravieţuitori, iar o colegă de-a mea s-a întâlnit ieri cu patru supravieţuitori, iar poveştile lor sunt foarte puternice, la fel şi forţa de a supravieţui”, a mai declarat Klemm.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.