Una dintre probleme cu care se confruntă elevii români este, după cum bine se știe, numărul mare de manuale, extrem de grele, pe care elevii la duc cu ei în ghiozdane în fiecare zi. Au fost nenumărate plângeri de-a lungul anilor, iar asociațiile de părinți au cerut soluții. ei bine, plenul Camerei Deputaţilor a modificat, miercuri, legea educaţiei naţionale astfel încât şcolile şi liceele vor trebui să asigure fiecărui elev un spaţiu special pentru depozitarea manualelor.

„Unităţile didactice de învăţământ preuniversitar asigură fiecărui elev un spaţiu special, cu acces individual, pentru depozitarea manualelor, rechizitelor şi a altor auxiliare didactice, inclusiv în afară orelor didactice”, se arată în proiectul de lege votat miercuri de Camera Deputaţilor.

Actul normativ mai prevede că, la sesizarea elevilor, a părinţilor sau tutorilor legali ai acestora sau a cadrelor didactice, directorii unităţilor de învăţământ de stat şi particulare autorizate/acreditate trebuie să ia măsuri pentru asigurarea spaţiilor speciale pentru depozitare.

Proiectul merge la Senat, în calitate de for decizional.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.