Simona Halep, va fi distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa ”Beneficiorum Publicorum” al Universităţii de Vest Timişoara (UVT), modalitate prin care instituţia academică recunoaşte public meritele şi contribuţiile majore la creşterea prestigiului României în lume.

“Era normal ca Simona Halep să se alăture comunităţii restrânse de personalităţi cărora universitatea noastră le-a acordat titlu de Doctor Honoris Causa. Recunoaşterea valorilor României este un demers continuu al UVT, unul care trebuie să fie cu atât mai vizibil în Anul Centenarului. Performanţa ei este de necontestat. La fel de important de remarcat şi cinstit este şi drumul ei până la nivelul de numărul 1 mondial. Este un exemplu pentru tinerii României şi cel mai bun ambasador al ţării noastre în lume. (…) Acordarea titlului va însemna şi deschiderea unor importante posibilităţi de colaborare în domeniul sportului universitar”, a declarat rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea, într-un comunicat de presă.

Rectorul mai spune că Universitatea de Vest din Timişoara preţuieşte excelenţa, ca rezultat gradual şi permanent al efortului de a fi mai bun, iar în demersul său de recunoaştere a valorilor României, UVT îi va acorda, pe 23 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa Simonei Halep, o adevărată personalitate şi un ambasador de prim rang al României în lume.

Titlul de Doctor Honoris Causa este unul onorific, acordat personalităţilor care s-au distins în anumite domenii prin activitatea lor profesională şi socială. Printre personalităţile distinse până acum de către UVT cu acest titlu se regăsesc actorii Florin Piersic, Maia Morgenstern şi Marcel Iureş, dar şi unicului cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu. De asemenea, în 2019 vor fi distinşi şi alţi români de excepţie.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.