Negocierile începute la fabrica de volane din localitatea hunedoreană Ribiţa vor continua săptămâna viitoare, până acum între sindicate şi administraţie nefiind semnat niciun acord.

Liderul de sindicat Florin Nuţea a declarat joi că nu are încă un răspuns din partea administraţiei la solicitările formulate de sindicat, în ceea ce priveşte încetarea disponibilizărilor de personal şi acordarea a cinci salarii compensatorii în caz de concediere colectivă.

„Deocamdată nu am ajuns la niciun acord. Trebuia să ne vedem ieri (miercuri, 24 oct) cu administraţia, dar întrunirea s-a amânat pentru săptămâna viitoare, luni sau marţi”, a declarat Nuţea.

Peste 200 de angajaţi ai fabricii de volane au protestat, în urmă cu o săptămână, în faţa sediului întreprinderii din localitatea Ribiţa, ei fiind nemulţumiţi de programul de concedieri şi de faptul că în cazul în care sunt disponibilizaţi primesc doar un salariu compensatoriu.

Liderul sindical Florin Nuţea a declarat că fabrica va concedia 174 de angajaţi, până la sfârşitul anului. “Deja, 51 de salariaţi au încheiat raporturile de muncă. Vor urma alţi 123, care vor pleca din fabrică până la sfârşitul lunii decembrie”, a spus Nuţea.

Sindicaliştii de la fabrica de volane din Ribiţa sunt decişi să continue seria protestelelor şi nu exclud declanşarea unei greve.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.