Interceptările realizate în cazul dosarul fraudelor bancare arată că preşedintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Şaramet, i se adresa fostului general DIE, Dragoş Georgescu, cu apelativul „tovarăşe general”.

Diaconescu este acuzat că ar fi intermediat legătura unuia dintre capii reţelei de fraude bancare, Mihai Stan, cu preşedintele Fondului de Garantare pentru IMM-urilor în vederea obţinerii unei scrisori de garanţie în cazul unui credit de 3,125 milioane lei de la CEC Bank.

Iată una dintre discuţiile purtate de cei doi, potrivit transcrierii apărute vineri in mass media centrala:

“Diaconescu: Să trăiţi !

Şaramet: Tovarăşe general Dragoş, să trăiţi ! Onoare muncii ! Şaramet, permiteţi să vă raportez!

Diaconescu: Şefu’ e o mare onoare că mă băgaţi în seamă. Să fiu al naibii!

Şaramet: Vă bag unde vreţi. Dar ce p…. mea, am auzit că ai necazuri !

Diaconescu: Am şefu’, dar sper s-o rezolv.

Şaramet: Acum, glumesc. Tu vorbeşti serios. Ce ai păţit?

Diaconescu: Păi, dacă îmi dai voie, zilelele astea ne vedem.

Şaramet: Cum să-ţi dau voie ? Mi-e dor să te văd !”

În referatul depus de procurorii DIICOT cu propunerea de arestare a celor 33 de persoane implicate în dosarul fraudelor bancare, se arată că gruparea Stan-Ruse a câştigat “un loc aparte” în cazuistica penală din cauză că a reuşit să cuprindă peste 80 la sută din sistemul bancar românesc. De asemenea, anchetatorii scot în evidenţă prejudiciul creat, de 22 de milioane de euro.

Învinuiţii din dosar, printre care se numără şi vicepreşedintele BRD Claudiu Cercel, sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, în baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.