Cetatea Orăştiei, situată chiar în mijlocul oraşului, în zona istorică, poate deveni sâmbătă o destinaţie cât se poate de agreabilă pentru acest sfârşit de săptămână.

Turiştii care vor veni în Cetatea Orăştiei vor avea prilejul să ia lecţii de tir cu arcul de la membrii „Ordinului Arcaşilor de Hunedoara”. Este vorba de o acţiune organizată de Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Orăştie, cu scopul punerii în valoare a cetăţii şi a celor două biserici care se află în curtea interioară a acesteia.

Acţiunea este denumită „Arcaşii Cetăţii” şi reprezintă o primă „cărămidă” pusă la temelia unei serii de manifestări culturale, care au două direcţii de acţiune. Din punct de vedere al istoriei, se poate reînvia arta tirului cu arcul, ca una dintre cele mai vechi forme de luptă folosite în ţara noastră. Pe de altă parte, trebuie ţinut cont şi de faptul că oamenii iubesc mişcarea, sportul, în general, iar acest gen de manifestări sunt bine primite de public, spunea directorul muzeului din Orăştie, Mihai Căstăian.

Pe parcursul întregii zile de sâmbătă, cei interesaţi pot vizita Cetatea Orăştiei, iar acolo vor primi, din partea specialiştilor, şi informaţiile necesare despre acest monument istoric.

De asemenea, pot fi văzute bisericile Evanghelică şi Reformată, din curtea cetăţii, accesul publicului fiind liber. Cele două au fost construite la un interval de 600 de ani una lângă cealaltă.

Manifestarea se află la prima ediţie şi este organizată de muzeul din Orăştie, bisericile Evanghelică şi Reformată, în colaborare cu Ordinul Arcaşilor de Hunedoara.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.