Cele trei persoane din Hunedoara arestate pentru evaziune fiscală şi delapidare în afaceri cu laminate, vor mai rămâne în arest pentru încă 30 de zile, potrivit hotărârii luate de magistraţii Tribunalului Hunedoara.

Florin Uscatu (foto)- fost finanţator al echipei Corvinul Hunedoara şi acţionar al unor firme de recuperare a fierului vechi, Adrian Filer- fost şef al Poliţiei Hunedoara şi omul de afaceri Dorin Cupeţiu sunt acuzaţi de procurori că prin modul lor de operare au creat o pagubă statului român evaluată la 1,8 milioane de euro. Ei sunt învinuiţi că ar fi derulat afaceri ilegale cu produse laminate, ancheta procurorilor DIICOT fiind în plină desfăşurare.

Membrii grupării au înfiinţat mai multe societăţi comerciale care au importat produse laminate de pe piaţa intracomunitară, respectiv din Bulgaria, iar ulterior, prin intermediul unor firme tampon şi a unor firme fantomă, au facturat în fals aceste produse laminate, încasând TVA-ul pentru ele. Un alt mod de realizare a prejudiciului a fost vânzarea la negru a produselor importate. Procedura folosită de învinuiţi este cunoscută sub numele de „carusel”.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.