Cei mai curajoși dintre ortaci se întrec la acest final de săptămână la Petroșani în concursul dedicat salvatorilor mineri. Fiind la a șasea ediție, întrecerea salvatorilor mineri este locul unde sunt verificate pregătirea și modul de acțiune în cazul unui accident în subteran. Acești mineri sunt cei care, în cazul unei avarii, surpari, ori explozii, intră să salveze supraviețuitorii.

 „Sunt cei mai curajosi, alesi dintre minerii Vaii Jiului. Sunt oameni destoinici in care noi ne punem baza, dar dorinta noastra e sa fie pregatiti, chiar daca ne dorim sa intervina cat mai putin in evenimentelede la mina”, spune Nicolae Dragoi, director  general al CNH.

 

Salvatorii trebuie să comunice foarte bine între ei, aceasta fiind și tema concursului organizat la Petroșani. În concurs au contat însă și cunostințele medicale ale salvatorilor, ei fiind primii care ajung sub pamant la răniți. Toți cei care au participat la acest concurs vor fi recompensați, dar principalul câștig al salvatorilor mineri este faptul că se antrenează și se pregătesc pentru momentul când toate aceste cunoștințe vor face diferența între viață și moarte.

La finalul concursului, cea mai bună echipă a fost cea de la Mina Petrila, devansând prin rapiditate echipele de la minele din Uricani, Paroşeni, Vulcan, Lupeni, Livezeni şi Lonea.

Anul trecut,competiţia a fost câştigată de echipajul de la Mina Lonea.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.