Inspectorii de muncă s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit. Un bărbat lucra de nouă ani ca vânzător la un chioşc de artizanat situat pe DN 7, la ieşirea din satul Aurel Vlaicu,  fără să aibă contract legal de muncă.

Dincolo de faptul că omul a pierdut nouă ani la pensie şi alte drepturi, fapta ar trebui să le deschidă ochii şi altor persoane care lucrează „la mica înţelegere” cu administratorii unor firme, în diverse domenii.

Cât despre cazul de faţă, inspectorii de muncă au aplicat administratorului firmei o amendă de 10.000 de lei şi au dispus ca acesta să încheie un contract de muncă legal cu angajatul său.

„Persoana respectivă muncea acolo încă din anul 2003, cu unele întreruperi, în baza unei înţelegeri verbale. Remuneraţia convenită între părţi era de 50 de lei pe zi. Se lucra o săptămână, câte 12 ore pe zi, iar a doua săptămână persoana respectivă era liberă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Verificările efectuate de inspectorii ITM Hunedoara au mai relevat un caz de muncă „la negru” pe tronsonul de autostradă Deva-Orăştie, unde au fost descoperite şapte persoane care erau angajate fără forme legale. Controlul inspectorilor de muncă a avut loc în zona localităţii Simeria, în zona unui nod rutier de acces pe autostradă, cei şapte muncitori afirmând că nu au semnat niciun contract individual de muncă.

Societatea comercială controlată are sediul social în localitatea Potlogi din judeţul Dâmboviţa. Pe numele administratorului firmei a fost depusă o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.