Vremea se răceşte în toată ţara, potrivit prognozei realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie pe baza Centrului european pentru prognoze pe medie durată, de la Reading, Anglia.

În vestul ţării, vremea se va răci treptat, astfel încât valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade în intervalul 14-19 noiembrie, apoi vor scădea spre 8 grade, până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor scădea sub 2 grade în 16 şi 17 noiembrie, apoi vor avea, pentru câteva zile, o uşoară creştere.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă în prima jumătate a intervalului, apoi sunt de aşteptat ploi slabe.

În Transilvania, valorile termice vor marca o scădere în jurul datei de 14 noiembrie, urmând ca temperaturile din cursul nopţilor să devină predominant negative, iar maximele diurne să coboare, treptat, de la 10…12 grade, spre o medie în jurul valorii de 6 grade, spre sfârşitul intervalului.

Vor fi precipitaţii slabe, cu probabilitate mai ridicată de apariţie în a doua parte a intervalului când, mai ales nopţile, sunt de aşteptat lapoviţe şi ninsori.

La munte, vremea se va răci treptat, iar temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 10…12 grade la începutul intervalului, spre 0…2 grade la final. Temperaturile minime vor deveni preponderent negative în jurul datei de 18 noiembrie.

Precipitaţiile vor fi slabe, mixte şi vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie începând cu 20 noiembrie.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.