Cele 18 persoane arestate săptămâna trecută pentru trafic şi consum de substanţe etnobotanice rămân după gratii. Tribunalul Hunedoara a respins recursul formulat de inculpaţi împotriva măsurii de arestare preventivă decisă de magistraţii Judecătoriei Deva.

Inculpaţii au fost arestaţi la finalul Operaţiunii „Transilvania”, desfăşurată de procurorii DIICOT Hunedoara şi ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba în mai multe oraşe din Ardeal.

Zece dintre inculpaţi sunt din judeţul Hunedoara, iar patru sunt din judeţul Alba, între aceştia fiind şi capul reţelei. Alţi doi inculpaţi sunt din Timiş, iar ultimii doi sunt fraţi, din Bucureşti, ei fiind şi proprietarii unui magazin de etnobotanice.

Anchetatorii au stabilit că gruparea importa substanţe etnobotanice din Spania. Marfa era livrată în România prin firme de curierat, iar cumpărătorii achitau circa 3.000 de euro pentru fiecare kilogram de etnobotanice. Potrivit ofiţerilor de la Crimă Organizată, doar în cursul acestui an, membrii grupării au traficat circa 80 de kilograme de etnobotanice.

Porţionate în mii de pliculeţe, etnobotanicele ajungeau apoi, prin intermediul unor reţele de distribuţie stradală, la consumatorii direcţi, o parte dintre aceştia fiind  elevi la şcoli generale sau licee din mai multe oraşe transilvănene.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.