Poliţiştii din Deva, care nu sunt implicaţi în activităţile operative, se vor putea deplasa prin oraş folosindu-se de trei biciclete electrice pe care le-au primit ca donaţie din partea unei fabrici din localitate.

Bicicletele electrice pot atinge viteza de 25 km/h, iar autonomia garantată de acumulatori este de 50 de kilometri.

Noul mijloc de deplasare reprezintă o alternativă la autoturismele de serviciu, în condiţiile în care costul carburantului a crescut. În plus, poliţiştii vor da un exemplu în ceea ce priveşte protecţia mediului şi utilizarea unor mijloace de deplasare nepoluante.

“Poliţiştii neoperativi pot folosi bicicletele electrice în deplasările de rutină în interes de serviciu, pe raza municipiului Deva, pentru a transporta corespondenţa sau a înmâna citaţii procedurale unor persoane din localitate. De asemenea, ei pot realiza deplasări curente în interiorul inspectoratului sau între sediul IPJ şi acela al Poliţiei Deva”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Dacă proiectul se dovedeşte eficient, el va fi extins şi în alte municipii din judeţ.

Mai rămâne ca în Deva să fie create şi piste pentru biciclişti, singura existentă de-a lungul bulevardului Iuliu Maniu fiind îngustă, nesigură şi scurtă. Pietonii ocupă acest spaţiu în fiecare zi pentru că nu ştiu că pe acolo se circulă cu bicicletele.

Bicicletele au fost donate Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA) – regiunea Hunedoara, de către fabrica Eurosport DHS SA Deva, cel mai mare producător de biciclete din partea de sud-est a Europei.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.