Fanii Politehnicii au făcut înconjurul lumii. Cel puţin pe intenet. Inimoasa galerie a timişorenilor a intrat în istorie, după ce, la primul meci disputat în nocturnă, în istoria Ligii a V-a, au oferit un spectacol pirotehnic de-a dreptul magic. Aflaţi în faţa ulitmului joc din acest tur, fotbaliştii lui ASU şi-au făcut şi ei datoria pe teren şi au trecut cu 4-1 de Padeşu Nădrag.

O adevărată sărbătoare. Asta a fost pe “Ştiinţa” la ultima reprezentaţie din acest a elevilor lui Toni Foale. 150 de torţe, 2000 de fani în jurul terenului şi un spectacol care a luat ochii tuturor. “Magia” a început în debutul reprizei secunde, când ultrașii din Peluza Sud și-au desfășurat impresionantul arsenal pirotehnic, ornând vechea arenă „Știința”, de jur împrejur, cu torțe. A fost seara în care terenul din spatele „Mecanicii” s-a ridicat la nivelul Marakanei belgrădene sau a celei de pe “Kleanthis Vikelidis”, din Salonic. Şi asta în cel de-al cincilea eşalon!

Răsplată şi în teren

În dreptunghiul verde, alb-violeților le-au trebuie 28 de minute să producă prima modificare a tabelei, golgheterul Marchiș punctând din pasa căpitanului Popoviciu. În minutul 35, trupa din Nădrag a egalat prin Jurj, cu un șut de excepție, de la 25 de metri, la care Foale nu a putut ajunge. ASU Poli a reușit să revină însă în avantaj chiar înainte de pauză, atunci când fundașul central Hușanu a reluat în plasă o centrare a lui Rotariu. În partea a doua, oaspeții au rezistat foarte bine, păstrând suspansul până în minutele de final, atunci când “Roti” l-a învins pe bătrânul Mitroi dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, iar Marchiș a închis tabela în prelungiri, din pasa lui Liviu Ardel. „Vreau să-i felicit pe toți cei care au fost la meci. Așa ceva n-am văzut în 25-30 de ani de când sunt în fotbal. Am jucat la toate nivelurile, am jucat în străinătate, am jucat o finală de Cupa Campionilșor pe Camp Nou, dar n-am trăit așa ceva. A fost un sentiment unic pentru mine, care, iată, mi-a fost dat să-l trăiesc la 50 de ani. Acesta este spiritul Timișoarei! Pe nocturnă n-am mai jucat de la Serile Campionilor, iar în meciurile oficiale, cred că din sezonul 1997/1998, când evoluam la Steaua”, a spus, la final, entuziasmat, Iosif Rotariu.

IMAGINI INEDITE de la partida cu Nădrag, aici.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.