Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat recent că municipiul de pe Mureș poate deveni Capitala Culturala Europeană în, atenție, anul 2021.

“Titlul de oraş – capitală culturală europeană revine României în 2021, iar de anul viitor vor începe primii paşi pentru depunerea candidaturii, urmând ca în 2015 să aibă loc verificările decisive, iar apoi timp de 6 ani va exista perioada de pregătire efectivă. Printre atuurile Aradului se află multiculturalitatea, participarea ca partener când oraşul Pecs, din Ungaria, a fost capitală culturală. Din România îşi vor depune candidatura mai multe oraşe. În 2021, 2 oraşe vor avea titlul de capitală culturală europeană, unul din România şi celălalt din Grecia”, a spus edilul arădean

Anunțul făcut de primarul din Arad, deși pare puțin cam pripit, are o justificare economică clară. Pe de o parte, pentru o bună organizare este nevoie de timp, iar pe de altă parte, eventuala nominalizare drept Capitală Culturală ar aduce Aradului sume frumoase de bani, atât din partea UE, cât și, ulterior, din partea numărului de turiști care ar fi atrași să viziteze orașul. Primarul Falcă a spus că cel mai bun exemplu în acest sens este Sibiul, fosta Capitala Culturala europeană în 2007, oraș care a înflorit după ce a deținut acest titlu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.