Guvernul are în intenţie ca ziua de luni, 10 decembrie, să fie declarată oficial zi liberă în universităţi, astfel încât studenţii să aibă posibilitatea să voteze la alegerile parlamentare în localităţile lor de domiciliu şi să poată reveni în timp util, la cursuri, marţi, 11 decembrie.

Solicitarea pentru acordarea unei zile libere i-a fost adresată premierului Victor Ponta de către unul dintre tinerii care vizitau sediul Guvernului cu ocazia “Zilei Porţilor Deschise”. Ulterior, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost de acord cu ziua liberă.

Acelaşi tânăr i-a mai cerut premierului ca studenţii care vor merge acasă să voteze să poată călători gratuit cu trenul. “Încercăm”, i-a răspuns Ponta studentului.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a transmis, săptămâna trecută, un comunicat în care arată că studenţii cer gratuitate pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie, pentru a se putea duce să voteze în localităţile de domiciliu şi vor să aibă zi liberă în prima zi după alegeri.

Organizaţia precizează că studenţii care învaţă în altă localitate decât cea în care au domiciliul stabil nu vor putea vota în centrele universitare, chiar dacă au viză de flotant.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.