medalii  

Trei sportivi ai clubului Comexim R. Lupeni sunt, de la finele săptămânii, campioni mondiali la fotbal-tenis! Pregătiţi la club de Dima Drumcea, cei trei hunedoreni s-au întors acasă cu opt titluri mondiale la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis ce a avut loc la Harkany, în Ungaria.

Deşi este o disciplină mai puţin cunoscută publicului larg, tinerii din sudul judeţului nu sunt deloc străini de marea performanţă. Clubul din Vale se află în top în Campionatul Naţional, iar în timp a dat printre cele mai importante piese ale lotului naţional pregătit, printre alţii, de portughezul Sabino Da Luz Tavarez.

„Vedeta” delegaţiei române a fost, de departe, hunedoreanca Anamaria Gherghel. Multiplă medaliată europeană şi mondială, sportiva de 19 ani a impresionat şi anul acesta în Ungaria, după ce a reuşit să „culeagă” nu mai puţin de cinci titluri mondiale! Anamaria s-a clasat pe prima treaptă a podiumului în toate probele la care a luat startul: la simplu, dublu și triplu senioare, dublu și triplu mixt seniori. În proba de simplu, Gherghel a trecut în ultimul act de unguroaica Boglarka Lepseniy (11-1, 11-13, 11-9). Cu ea în prim-plan, istoria s-a repetat şi la dublu, unde selecţionata României a trecut în finală de Turcia, dar şi la triplu, dublu şi triplu-mixt, acolo unde a evoluat alături de sportive din Cluj, Alexandria şi Salonta. Dar medaliile hunedorene nu s-au oprit aici. Colega sa de la clubul din Valea Jiului, Ana Maria Rizescu a bifat şi ea aurul în proba de triplu senioare, în vreme ce Marius Stoenică şi-a asigurat aurul la dublu şi triplu juniori.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.