inot  

Creditat de către antrenoarea sa cu cele mai mari şanse de a se întoarce cu medalii de la Naţionalele de Semifond (juniori I şi juniori II) de la Piteşti, înotătorul hunedorean Alexandru Bădeaţă (medalion) a îndeplinit de unul singur obiectivul stabilit pentru ultima comeptiţie din acest an. Sportivul de 16 ani legitimat la CSŞ Hunedoara a obţinut o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la întrecerea din sudul ţării.

Bădeaţă a fost singurul dintre cei opt înotători hunedoreni prezenţi la blocstarturi care a terminat ultima competiţie importantă a anului pe podium, una care nu este tocmai pe placul sportivilor de pe Cerna, deoarece aceştia sunt „specializaţi” în probele de viteză.

Hunedoreanul de 16 ani a pornit bine încă din prima zi a concursului când şi-a asigurat primele două medalii. Bădeaţă a obţinut calificarea în finala cursei de 400 de metri mixt, cu al doilea timp (4.45.02). Puţin mai lent decât la Concursul ţărilor central europene, unde a încheiat proba cu timpul de 4:41.94, sportivul pregătit de Anca Băjan s-a revanşat în finale, unde a obţinut medalia de aur la juniori II (13-16 ani) şi pe cea de bronz la juniori I (16-18 ani), cu un timp mult mai bun decât în preliminarii. În fine, ultima „achiziţie” din vitrină a venit în cea de-a şasea reuniune, când Bădeaţă a terminat cu al doilea timp finala juniorilor II, obţinând astfel medalia de argint. „Alex a dovedit că rezultatele de până acum nu au fost deloc întâmplătoare şi a demonstrat că este un sportiv talentat şi ambiţios”, a spus Anca Băjan. Aproape de podium au mai fost Alexandru Ancuţa, care a terminat al patrulea aceeaşi probă solicitantă, în vreme ce Denisa Iluca (13 ani) a încheiat proba de 400 de metri spate pe locul cinci, după ce în seriile preliminare obţinuse doar al şaptelea timp.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.