salvamontTuriştii care se află pe munte şi au probleme, pot fi salvaţi mai uşor prin noua aplicaţie Salvamont pentru Android, lansată de Vodafone, oamenii putând fi găsiţi mult mai repede în caz de nevoie, graţie facilităţilor de care dispune noul program.

Aplicaţia este disponibilă, în prezent, pentru toţi utilizatorii telefoanelor Android, indiferent de reţea, şi poate fi descărcată din Google Play, iar special pentru utilizatorii Vodafone, traficul de date în cadrul aplicaţiei este gratuit.

Cu ajutorul noului sistem, dispeceratul Salvamont poate fi notificat în timp real de către persoana care solicită ajutorul prin intermediul ‘tabului’ SOS.

La rândul lor, echipele Salvamont pot localiza poziţia telefonului, coordonatele geografice şi nivelul bateriei.

Chiar dacă telefonul nu mai este în raza de acoperire a reţelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizării, iar la prima conexiune în reţea, dispeceratul Salvamont va putea vedea, din nou, coordonatele locaţiei utilizatorului.

Vodafone România precizează că, în perioada următoare, va fi lansată şi versiunea iOS pentru telefoanele iPhone, precum şi noi funcţionalităţi utile.

Anual, peste 3.500 de turişti beneficiază de asistenţă Salvamont pentru rătăciri sau accidente suferite pe pârtiile de schi sau pe trasee montane.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.