Peste 67.000 de copii din judeţul Hunedoara vor merge la şcoală, începând de astazi, noul an şcolar venind cu unele modificări impuse de introducerea clasei pregătitoare, nefiind exclus ca şi examenul de bacalaureat să fie diferenţiat.

Autorităţile locale au făcut eforturi deosebite pentru ca şcolile să se prezinte decent în prima zi de şcoală, dovadă fiind faptul că, spre deosebire de alţi ani, 92% dintre unităţile de învăţământ hunedorene au obţinut autorizaţiile sanitare de funcţionare. Practic, diferenţa de opt procente este reprezentată de 34 de şcoli şi grădiniţe aflate acum în program de conformare, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar (IS) Hunedoara apreciind că situaţia se va rezolva favorabil pentru majoritatea dintre aceste spaţii de învăţământ. Vor mai rămâne şase grădiniţe fără autoritzaţie sanitară, dar este vorba de spaţii care funcţionează la parterul unor blocuri, iar acestea nu pot fi autorizate.

 Pe structura anului școlar 2012-2013, cursurile vor începe în 17 septembrie, iar primul semestru se va finaliza în 21 decembrie. Pentru clasele din învăţământul primar şi pentru grupele de preşcolari a fost prevăzută o vacanţă în perioada 5-11 noiembrie. Al doilea semestru va începe pe 14 ianuarie şi se va desfăşura până pe 21 iunie, cu vacanţă de primăvară în perioada 6-14 aprilie.

            „Contăm pe un număr de 67.000 de elevi, în toate formele de învăţământ. În clasa pregătitoare s-au înscris 2.300 de copii, în clasele primare vor studia aproximativ 15.000 de elevi, 16.000 de elevi vor învăţa în clasele gimnaziale, iar 21.000 sunt în clasele de liceu. În învăţământul post liceal este preconizat să înveţe circa 2.000 de elevi, dintre care 500 în sistemul şcolilor de stat”, a explicat inspectorul Marta Mate, purtătorul de cuvânt al IS Hunedoara.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.