mineri3Ministrul energiei, Constantin Niţă, este aşteptat vineri în Valea Jiului, unde va discuta situaţia Complexului Energetic Hunedoara şi starea mineritului din zonă.

Ministrul se va întâlni cu administraţia Societăţii Naţionale a Huilei şi cu sindicatele minerilor, în încercarea de a găsi soluţiile necesare pentru conturarea unei strategii energetice în zonă.

Cu acest prilej, liderii sindicali au anunţat că-i vor prezenta oficialului guvernamental situaţia reală din mineritul Văii Jiului.

Pe lista de probleme s-a adăugat una extrem de sensibilă, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea în conflict de muncă formulată de Sindicatul Muntele împotriva Companiei Naţionale a Huilei, în urmă cu un an.

Vicepreşedintele Sindicatului „Muntele”, Tiberiu Cozma, a declarat că sindicatul va căuta o cale de atac extraordinar în cazul sentinţei date de Curtea de Apel Alba Iulia, în cazul conflictului de muncă pe care sindicaliştii l-au avut cu administraţia. Sentinţa reduce salariile minerilor cu 10% pentru patru luni din anul trecut.

Cozma şi-a exprimat încrederea că sumele încasate în plus de mineri în perioada februarie-iunie 2012 nu vor trebui restituite, deoarece Compania Naţională a Huilei este în procedură de dizolvare şi lichidare, iar oamenii au fost transferaţi deja la alte societăţi.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.