Povestea liftului de la Direcția Fiscală din Timișoara capătă pe zi ce trece accente tot mai dramatice, după ce împotriva a patru persoane implicate în acest scandal s-a început urmărirea penală. Reamintim că în urmă cu o săptămână, primarul Nicolae Robu a denunțat lipsa ascensorului care – deși plătit în acte – nu a fost montat niciodată la noul sediu al Direcției Fiscale a municipiului Timișoara. Liftul se află acum în subsolul primăriei și așteaptă să fie montat. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Timişoara, au început urmărirea penală faţă de trei funcţionari ai Direcţiei de Patrimoniu din primărie care au semnat procesul verbal de recepţie a lucrărilor la Direcţia Fiscală, deşi în acesta era inclus un lift care nu fusese niciodată montat. Prejudiciul, susţin anchetatorii, se ridică la circa 100.000 de lei. Cea de-a patra persoană împotriva căreia s-a început urmărirea penală în acest caz este administratorul firmei care ar fi trebuit să monteze liftul, el fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Culmea ironiei – așa după cum reiese din documnetele de cercetare penală –  după doi ani de la așa-zisa dare în folosință a liftului respectiv, firmei implicate în scandal i-a fost restituită de către primărie şi garanţia de bună funcţionare a acestuia.

“În baza procesului-verbal de recepţie, dupa expirarea termenului de 2 ani de la semnarea recepţiei, i-a fost restituită reprezentantului firmei şi garanţia de bună funcţionare a liftului, se mai arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Timiș.

Toţi cei învinuiţi sunt cercetați în stare de libertate, iar  acuzaţiile, în cazul funcţionarilor sunt de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, în timp ce în cazul administratorului firmei acestea sunt de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.