Claudia Florea 10Florentina Marincu şi Maria Florea s-au aflat în centrul atenţiei la etapa finală a Campionatului Naţional dedicat juniorilor I. Cele două atlete legitimate la CNS CSŞ „Cetate” şi SCM Deva s-au întors cu trei medalii de aur şi una de argint de la competiţia desfăşurată, în weekend, în capitală.

La 17 ani, Marincu „rade” tot în acest debut de an. A început cu dreptul în competiţiile rezervate seniorilor şi tineretului, a continuat în acelaşi ritm şi la juniori, acolo unde, cel puţin momentan, n-are rivali. La 60 de metri şi săritură în lungime. Lucru confirmat la finalul săptămânii trecute, la Bucureşti, unde a mai bifat două medalii de aur. Prima, în finala probei de viteză, acolo unde a oprit cronometrul la 7.62, cu 12 sutimi mai repede decât ocupanta locului secund. A urmat apoi săritura-n lungime, iar dominaţia s-a extins. „Salt” de 6.37 de metri, cu mult mai bun decât cel al Andreei Lefcenco (CSŞ Constanţa), care a venit a doua pe podium şi un nou titlu naţional pentru sportiva de la poalele cetăţii.

Şi Claudia Maria Florea a avut parte de un concurs excelent la Bucureşti. Eleva profesorului Emerson Toma s-a impus fără prea mari probleme la 1500 de metri, probă pe care a „îmbrăţişat-o” de curând. Atleta de 17 ani cu dublă legitimare (SCM Deva-CS Ghelari) a terminat cursa în 4:31:44 minute, la aproape două secunde de principala urmăritoare. La 800 de metri, hunedoreanca a terminat doar pe doi, cu 2:09:49, la 47 de sutimi în spatele Biancăi Răzor, de la Steaua Bucureşti şi s-a ales astfel doar cu titlul de vicecampioană a României.

359 de atleţi de la 83 de cluburi din ţară au luat startul la întrecerea de la Bucureşti

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.