sigla-utaLucrurile au început să se aşeze la UTA Arad, odată cu sosirea la Arad a omului de afaceri clujean, Adrian Marţian, care şi-a lăsat pentru o vreme deoparte afacerile personale, pentru a se concentra pe problemele legate de UTA.

S-a început cu priorităţile, astfel că datoria “Bătrânei Doamne” către jucătorul Hidişan a fost achitată.

Fostul jucător al “alb – roşiilor” a reclamat clubul la Comisia pentru Statutul Jucătorului, motiv pentru care UTA era ameninţată cu depunctarea.  Cu toate acestea, pentru a nu se trezi din nou reclamată la acestă comisie,  UTA mai trebuie să achite şi alte datorii către câţiva dintre foştii jucători.

În timpul discuţiilor ce le-a purtat cu jucătorii, alături de fostul preşedinte Giovani Cantanzariti şi Adrian Falub, Adrian Marţian le-a promis fotbaliştilor că până la finele acestei săptămâni vor primi salariile pe două luni, iar celelalte două salarii le vor primi înaintea începerii returului. Aceasta pentru că, după cum susţin oficialii arădeni, mai sunt trei săptămâni de pregătire şi au nevoie de jucători mulţumiţi, care să dea totul la antrenamente şi în jocurile de pregătire.

În ceea ce priveşte problema stagiului de pregătire centralizată, fiind foarte târziu, oficialii arădeni au decis să renunţe la plecarea în Antalya, urmând să opteze pentru un cantonament în Ungaria, cel mai probabil la Gyula, unde ar avea condiţii foarte bune de pregătire şi ar avea şi adversari pentru meciuri de pregătire.

Situaţia nu este foarte roză nici în ceea ce priveşte lotul de jucători, tehnicienii arădeni renunţând după retur la 12 fotbalişti, la acest moment, compartimentele cele mai ’subţiri’ fiind postul de portar şi atacul. Prin urmare, cei de la UTA având nevoie de 1-2 portari şi doi atacanţi.  Problema este că timpul presează, deoarece jucătorii de aparţin de alte cluburi nu mai pot fi transferaţi sau împrumutaţi decât până luni, 25 februarie. Aşa încât atenţia tehnicienilor arădeni se va îndrepta în special către jucători liberi de contract.

Unul dintre jucătorii pe care Adrian Falub şi l-a dorit este fostul golgeter al ligii secunde, Adrian Voiculeţ, care a fost ’pus pe liber’ de FC Bihor. Apreciat de Falub după jocurile de pregătire ca fiind bine pregătit, acesta a emis însă pretenţii exagerate pentru semnarea unui contract de joc, la primele discuţii cu oficialii arădeni. Drept urmare, dacă acesta nu va mai reduce din pretenţiile financiare, s-ar putea ca oficialii arădeni să renunţe la a mai ’bate palma’ cu el.

Tot pentru atac,  Adrian Falub şi l-ar mai dori în lotul UTA şi pe tânărul Cristian Monac, care a jucat în tricoul lui Rimini, în Liga a treia italiană, despre care spune că este tânăr, talentat şi (mai ales) arădean.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.