smartphoneCompania franceză Wysips a prezentat la Mobile World Congress, în desfăşurare la Barcelona, o folie transparentă care permite încărcarea smartphone-urilor folosind lumina.

Folia costă doar un euro, iar investitorii speră ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaică, integrată în ecrane, să ajungă în magazine până la sfârşitul anului.

Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat după expunerea la o sursă de lumină, bateria smartphone-ului a început să se încarce.

“Cu zece minute la soare veţi putea comunica două minute. Pentru a reîncărca complet, va fi necesară o expunere de şase ore, astfel că tehnologia noastră nu este neapărat pentru o reîncărcare completă, ci mai degrabă pentru a asigura energia necesară anumitor aplicaţii. De exemplu, dacă trebuie să daţi un telefon de urgenţă“, a spus Deblois, citat de AFP.

O linie de producţie cu o capacitate de 8 milioane de unităţi anual este pregătită în Franţa pentru a începe producţia în aprilie.
După ce producătorii de telefoane vor începe să-şi fabrice singuri foliile necesare, Wysips intenţionează să folosească fabrica din Franţa pentru a introduce tehnologia şi la alte produse.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.