canabis1Fostele grajduri ale CAP-ului din comuna arădeană Iratoş au fost locul ideal pentru ca 11 vietnamezi să dezvolte acolo cea mai mare cultură de cannabis din România, drogurile fiind exportate apoi în Uniunea Europeană.

Grupul infracţional a fost destructurat în urma unei operaţiuni ce a fost organizată de procurorii DIICOT şi ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Arad.

Anchetatorii au precizat că, în urma unor percheziţii, au descoperit într-un fost CAP din comuna Iratoş 1500 de ghivece cu plante de cannabis în diverse stadii de evoluţie, de la răsaduri şi până la maturitate. Practic, vietnamezii au transformat fostele grajduri într-o plantaţie de cannabis care era lucrată doar de ei. Aici au fost montate instalaţii de climatizare, umidificatoare şi lămpi speciale, spaţiile fiind modificate şi adaptate pentru cultivarea plantelor de cannabis.

Uneltele, seminţele, instalaţiile de climă, fertilizatorii erau aduse din Olanda.

Vietnamezii care lucrau aici, locuiau în incinta fostului CAP. Ei trebuiau să se asigure că producţia va fi de cea mai bună calitate, având ca sarcini îngrijirea plantelor până la maturitate, uscarea lor, ambalarea şi pregătirea pentru transport.

Transportul cannabisului către ţări din Europa de Vest, era asigurat de un cetăţean ceh, care venea periodic la Iratoş şi prelua coletele cu cannabis pregătit de vânzare. Pachetele ajungeau în Ungaria, Cehia şi Germania.

Fosta fermă de la Iratoş era împrejmuită cu gard înalt, iar porţile erau întărite şi dublate.

Pentru că nu erau convinşi că vor reuşi să spargă intrarea, pirotehnicienii au pregătit o bombă pe bază de C4, un exploziv puternic folosit de armată. Vietnamezii nu au opus rezistenţă.

În alte două hale din municipiul Arad, una aflată la subsolul unei firme de termopane, iar cea de-a doua pe o stradă de la marginea oraşului, au fost descoperite alte 2.000 de ghivece cu plante.

Potrivit comisarului Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, la desfăşurarea acţiunii şi-au adus sprijinul ofiţeri din cadrul DCCO Bucureşti, BCCO Timişoara, IPJ Timiş, IPJ ARAD şi ISU Arad, suportul tehnic şi informativ fiind asigurat de SRI Arad.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.